Парад військ: в мережі показали схему прольоту авіації України

 

Всього 52 українські літаки і вертольоти пролетять над Хрещатиком під час військового параду з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Початок повітряного параду – об 11:00 за київським часом.

Схему оприлюднила в інстаграмі пресслужба Міноборони.

Так, особливістю ювілейного повітряного параду стане одночасна участь авіації Повітряних сил Сухопутних військ, ВМС, ДПСУ, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, ДП «Антонов» і держав-партнерів.

У повітря здіймуться вертольоти Мі-8 окремої бригади армійської авіації «Херсон», група вертольотів Мі-24 окремої бригади армійської авіації «Броди», підрозділ морських багатоцільових вертольотів берегового базування Мі-14 10-ї морської авіаційної бригади.

Над Хрещатиком пролетять багатофункціональні французькі вертольоти EC-225 LP ДСНС та НГУ, прикордонні патрульні літаки DA-42.

Модернізовані військово-транспортні літаки Ан-26 теж здійснять польоти над Хрещатиком. На них встановлено сучасне авіаційне обладнання, що дозволяє виконувати польоти відповідно до міжнародних стандартів. У повітря здійметься і санітарний літак Ан-26 “ВІТА” бригади транспортної авіації.

Оперативно-тактичний військово-транспортний літак нового покоління Ан-70 також пролетить над центральною вулицею української столиці.

Над Хрещатиком летітиме і найбільш важковозний літак у світі — Ан-225 «Мрія». На його рахунку — понад двісті сорок світових рекордів.

Повітряний ешелон представлять і український пожежний літак Ан-32 ДСНС та військово-транспортні літаки Ан-72 Національної гвардії України.

Броньовані штурмовики Су-25 бригади тактичної авіації імені Василя Нікіфорова, фронтові бомбардувальники Су-24 бригади тактичної авіації імені Петра Франка, багатоцільові високоманеврені винищувачі Су-27 39-ї бригади тактичної авіації також візьмуть участь у Параді.

У повітряному просторі з’явиться і важкий військово-транспортний літак Іл-76 у супроводі багатоцільових винищувачів Су-27.

Від міжнародних партнерів участь братимуть літальні апарати:

  • UH-60; 
  • BlackHawk;
  • C-27JSpartan,;
  • Eurofighter Typhoon.

Читайте також:
Репетиція параду: в мережі публікують ефектні світлини авіації в небі Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.