США привітали українців із Днем Незалежності: заява Блінкена

 

Державний секретар Ентоні Блінкен від імені США привітав українців з Днем Незалежності.

Про це йдеться в повідомленні Держдепу, оприлюдненому 24 серпня.

“Від імені Сполучених Штатів Америки я шлю найкращі побажання народові України у зв’язку зі святкуванням Дня Незалежності”, – сказано в заяві.

Держсекретар нагадав, що 30 років тому Верховна Рада “зробила сміливий вибір на користь нового курсу України як незалежної, демократичної й суверенної держави, заснованої на європейських цінностях”. За три десятиліття, що минули після цього історичного рішення, траєкторія руху України до її євроатлантичного майбутнього була чіткою, й український народ може пишатися своїми досягненнями.

Блінкен наголосив, що протягом усього цього періоду США підтримували українців. “Ми твердо переконані, що демократична, процвітаюча і безпечна Україна відповідає інтересам не тільки народу України, а й Сполучених Штатів та міжнародної спільноти. – додав він. – Ми й далі підтримуватимемо вас у зусиллях щодо реалізації ваших євроатлантичних устремлінь, відновлення та підтримання безпеки міжнародно визнаних кордонів України й захисту від агресії Росії”.

Поточні реформи є ключем до досягнення цих цілей, і США залишаються близьким партнером у питаннях боротьби з корупцією, сприяння економічному зростанню та виконання обіцянок Революції гідності, наголосив держсекретар.

“Сполучені Штати віддані зміцненню відносин з Україною, оскільки ми разом працюємо над побудовою процвітаючого майбутнього для всіх українців. Вітаємо з 30-річчям Незалежності!” – йдеться в заяві.

Читайте також:
“Мій друг, нам з тобою!”: посольство США привітало українців з Днем Незалежності переспіваним хітом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна