Британія ввела санкції проти семи співробітників спецслужб РФ через отруєння Навального

 

Велика Британія опублікувала в п’ятницю, 20 серпня, подробиці санкцій проти семи осіб, які, вважається, є оперативними співробітниками російської розвідки, підозрюваними у причетності до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це інформує Reuters.

Оновлена версія санкційного списку включає сім нових прізвищ та обґрунтування заморожування активів.

У документі перелічені Олексій Александров, Володимир Паняєв, Іван Осипов, Володимир Богданов, Кирило Васильєв, Станіслав Макшаков та Олексій Сєдов.

“Александров був оперативним співробітником криміналістичної служби, яка була в Томську, де Навальний був отруєний”, – йдеться у записі до санкційного списку.

“Докази, включаючи телефонні та дорожні записи, свідчать про те, що Александров був одним із оперативників, причетних до застосування хімічної зброї при спробі вбивства лідера російської опозиції Алєксєя Навального під час його візиту до Сибіру в серпні 2020 року”, – зазначається в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, 2 лютого 2021 року суд Москви змінив опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін на реальний і засудив його до 3,5 року колонії загального режиму за справою “Ів Роше”. Апеляцію не задовольнили, відтак Навального відправили до колонії, де він муситиме провести майже три роки.
31 березня Олексій Навальний оголосив голодування. Він скаржився на болі й вимагав кваліфікованої медичної допомоги. 19 квітня Навального перевели у стаціонар обласної лікарні для засуджених, розташованої на території колонії суворого режиму у Володимирі.
8 квітня 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика із в’язниці. Відкриті листи на адресу президента РФ Володимира Путіна з вимогою допустити лікарів до Навального опублікували депутати регіональних російських парламентів, західні діячі мистецтв та ін.
У 2020 році Навального отруїли ймовірно “новічком” під час поїздки по РФ та лікували в Німеччині.

Читайте також:
ПАРЄ ухвалила резолюцію з вимогою звільнити Навального. Росія відмовилася виконувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна