Рада на День Незалежності голосуватиме за великий герб

 

Парламент на засіданні 24 серпня у День Незалежності розгляне проєкт закону про великий герб.

Про це в середу, 18 серпня, повідомила прессекретарка спікера парламенту Дмитра Разумкова Ольга Туній у ФБ.

“Разумков у зв’язку із вимогою президента підписав розпорядження про скликання позачергової сесії Верховної Ради України – 24 серпня о 14:20. У ході сесії розглядатиметься проєкт закону про великий Державний герб”, – написала речниця голови ВРУ.

Нагадаємо, відповідно до Конституції, для затвердження Великого Герба необхідні голоси не менш ніж двох третин від конституційного складу Верховної Ради, тобто принаймні 300 депутатів.
Великий Герб, поруч із Малим Гербом (Тризубом), передбачений у Конституції з моменту її ухвалення 1996 року її 20-ю статтею. Тоді це положення, за спогадами очевидців, з’явилося тільки як компроміс, щоб впливові тоді в Верховній Раді комуністи погодилися на Тризуб у сподіванні колись, можливо, додати до нього у великому гербі інші бажані для них символи.
Велика частина експертів вважає, що Україні достатньо нині чинного Малого Герба.

Читайте також:
Зеленський вніс до Ради законопроєкт про великий Державний Герб – не той, що виграв конкурс

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна