“Вільха”, “Нептун” і катери: на IDEF-2021 в Стамбулі відкрився український стенд. ФОТО

 

Українська делегація на чолі з віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським розпочала роботу на міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2021, яка відкрилася у Стамбулі у вівторок, 17 серпня.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Співпраця з Туреччиною у ВПК має стратегічний характер, наші держави рухаються у правильному напрямку та мають широкий спектр перспектив для розвитку співпраці”, – сказав Уруський.

У рамках виставки відбулася зустріч віце-прем’єра із головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Туреччини Ісмаілом Деміром.

“Це одна з найпотужніших оборонних виставок у світі. Співробітництво з Україною та Туреччиною набуло стратегічного характеру, зокрема у сфері оборонно-промислового комплексу. На сьогодні є ціла низка підписаних контрактів і на зустрічі з моїм хорошим другом Ісмаілом Деміром ми оцінили процес виконання контрактів, які вже підписані, поговорили про наші перспективи. Вони є досить хорошими, тому що нам є що запропонувати один одному. Говорили про розширення співпраці в авіаційній галузі, що стосується БПЛА, гелікоптерів, можливості створення найближчим часом спільних підприємств. Спектр взаємодії стає все ширшим і в нас є, що тут представити. Маємо на цій виставці хороший стенд “Укроборонпрому”, на якому представлені також приватні компанії, зокрема “Мотор Січ” та ФЕД. Рухаємося в абсолютно правильному напрямку стосовно співробітництва з Туреччиною”, – сказав Уруський.

Читайте також:
Зеленський стимулює “Укроборонпром” до виконання державного оборонного замовлення навіть без закону, – Гусєв

Віце-прем’єр відвідав український стенд на виставці, що представляє об’єднану експозицію державного концерну “Укроборонпром”, організатором якої є державна компанія “Укрспецекспорт”.

На стенді представлена продукція підприємств українського ОПК – ПТРК “Скіф”, керований реактивний снаряд “Вільха”, керований артилерійський снаряд із лазерним самонаведенням типу “Квітник-Е”, крилата ракета Р-360 “Нептун” та інші.

Також тут продемонстровані макети композитного плавучого доку проєкту 1760КР з підводним човном, ракетного катера “Богомол”, багатофункціонального катера “Кайра-150” тощо.

Найбільша оборонна виставка, яка щороку проводиться у Туреччині за участю сотень оборонних компаній із різних країн світу, була перенесена з травня на серпень через пандемію COVID-19.

У рамках візиту відбудеться низка офіційних зустрічей із керівниками державних органів Туреччини, провідних турецьких та інших іноземних компаній оборонно-промислового комплексу, а також ознайомлення із сучасними зразками озброєння та військової техніки, представленими на виставці IDEF-2021.

Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF-2021 проходить в Стамбулі під патронатом адміністрації президента ТР Реджепа Таїйпа Ердогана за організаційної підтримки Міністерства оборони, Фонду збройних сил Туреччини та виставкової організації TÜYAP.

Читайте також:
Підготовка візиту Зеленського до США: американські компанії цікавляться продукцією української оборонки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна