Зеленський стимулює “Укроборонпром” до виконання державного оборонного замовлення навіть без закону, – Гусєв

 

Державний концерн “Укроборонпром” працює над виконанням державного оборонного замовлення на 2021-2022 роки, попри те, що закон про ДОЗ, ухвалений торік, не імплементований – Міністерство оборони досі не підготувало підзаконні акти, необхідні для того, щоб закон “Про оборонні закупівлі” почав ефективно працювати.
Про це в коментарі “Новинарні” під час безпекового форуму “Ефективна промисловість для обороноздатності”, що триває в Одесі 16 липня, заявив гендиректор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв.

“Ми зараз активно співпрацюємо з Міністерством оборони України та Міністерством стратегічних галузей промисловості, щоби реалізувати перехідні додатки. Ми працюємо над тим, щоб зробити все вчасно в рамках тих контрактів, які вже підписані. І вже підписані дві угоди, які стосуються виконання державного оборонного замовлення на 2021 рік”, – так Гусєв відповів на запитання журналістки Людмили Кліщук про те, чи не потерпають підприємства ДК через неімплементацію закону про ДОЗ.

Гендиректор “УОП” також не вбачає ознак зриву державного оборонного замовлення на 2021 рік, хоча станом на липень підписано лише дві угоди.

“Повторюся: у нас чудові виробничі показники… Ми зараз активно працюємо над тим, що все, що стосується Збройних сил і стосується всіх видів нашої продукції, було забезпечено вчасно. Це важливий процес, який, хочу наголосити, перебуває на контролі в президента. І він… стимулює нас робити швидше“, – резюмував Гусєв.

Нагадаємо, що раніше народний депутат Роман Костенко (“Голос”) спрямував запит до Міністерства оборони – відомство відповіло, що за 2021 рік МОУ підписало лише одну угоду та провело лише один тендер.

Довідково

Організаторами форуму “Ефективна промисловість для обороноздатності”, що триває в Одесі 16-17 липня, є Львівський безпековий форум та ДК “Укроборонпром”. Захід відбувається за підтримки НАТО, Black Sea Trust, Німецького фонду Маршала та Фонду Ганса Зайделя в Україні, а також за сприяння Одеської облдержадміністрації та університету “Одеська політехніка”.
Форум є першою публічною дискусією про виклики і спроможності оборонної промисловості України, зокрема про те, як має відбуватися запланована реформа оборонно-промислового комплексу, виходячи з потреб української армії, декларованого наближення до вимог НАТО та жорстких умов міжнародної конкуренції.

У форумі була анонсована участь міністра оборони Андрія Тарана – втім, міністр не прибув на цей захід.
Президент України Володимир Зеленський своє вітальне слово передав у письмовій формі через гендиректора “Укроборонпрому”.

Читайте також:
У рамках ДОЗ-2021 армія отримала понад 700 одиниць зброї і техніки та 300 приладів нічного бачення, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна