У рамках ДОЗ-2021 армія отримала понад 700 одиниць зброї і техніки та 300 приладів нічного бачення, – МОУ

 

Загроз зриву фінансування державного оборонного замовлення 2021 року немає, а умови перехідних контрактів дозволяють вітчизняному оборонно-промисловому комплексу виконувати замовлення для ЗСУ.

Про це в середу, 30 червня, повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк під час брифінгу.

З його слів, загалом у рамках ДОЗ-2021 до Збройних сил поставлено понад 700 одиниць озброєння та військової техніки та понад 300 приладів нічного бачення.

Також, каже Миронюк, уже цього року до ЗСУ було поставлено понад 3,5 млн. одиниць боєприпасів різного призначення.

“Хочу запевнити, що зриву фінансування Державного оборонного замовлення не відбудеться. Міністерство оборони України чітко планувало закупівлі озброєння і військової техніки з урахуванням карантинних обмежень та імплементації положень Закону України «Про оборонні закупівлі». Ми заздалегідь подбали, щоб контракти 2020-2021 років були перехідними. Це дозволило проавансувати вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу та дати можливість їм виконувати замовлення планомірно, навіть в умовах пандемії”, – цитує Миронюка пресслужба МОУ.

Заступник міністра оборони України запевнив також, що впродовж 2021 року повною мірою буде поставлено зразки озброєння та військової техніки, які вкрай необхідні Збройним силам в умовах протистояння збройній агресії Російської Федерації.

Читайте також:
Міноборони замовить дві партії модернізованих установок “Шилка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна