Суд поновив Семочка на посаді заступника голови СЗР

 

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко виграв суд про своє поновлення на роботі

Про це в понеділок, 16 серпня, інформує “РБК-Україна” з посиланням на пресслужбу Окружного адміністративного суду міста Києва.

У суді зазначили, що справу було відкрито ще в листопаді 2019 року. Але провадження було зупинено до винесення вердикту Верховного Суду, який паралельно розглядав законність указу п’ятого президента Петра Порошенка про його звільнення Семочка.

На початку цього року ВС визнав указ незаконним, так як Семочко був на лікарняному. У травні ОАСК відновив розгляд та 11 серпня суд повністю задовольнив Семочка.

Суд визнав незаконним звільнення Семочка з військової служби та з посади заступника голови СЗР.

“Окружний адміністративний суд Києва встановив, що указ видано за відсутності зазначених у ньому підстав для звільнення позивача з військової служби і не відповідає вимогам законодавства”, – сказано у відповіді на запит “РБК-Україна”.

Нагадаємо, що у квітні 2019 року тодішній президент Петро Порошенко звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

У травні 2019 року Семочко подав позов до нового президента – Володимира Зеленського та хотів поновитися на посаді.

У червні 2020 року Верховний суд залишив без розгляду позов щодо звільнення Сергія Семочка.

14 січня 2021 року стало відомо, що Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав протиправним і скасував указ президента про його звільнення.

Читайте також:
За позовом ексрозвідника Семочка засудили випадкову людину. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна