За позовом ексрозвідника Семочка засудили випадкову людину. ВІДЕО

 

За позовом колишнього керівника економічної контррозвідки Служби безпеки України та ексзаступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка проти журналістів програми Bihus.info засудили випадкову людину.

Про це у вівторок, 9 лютого, повідомляє сайт Bihus.info.

Журналісти у жовтні 2018 року оприлюднили розслідування щодо тоді чинного першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

У ньому представники фармацевтичного бізнесу заявили про тиск на імпортерів ліків із боку СБУ, вимагання відкатів, втручання у державні закупівлі.

Також журналісти опублікували дані про нерухомість, оформлену на дружину та доньку Семочка та російські паспорти його родичів. Після виходу програми Семочко подав до суду з вимогою спростування інформації.

Згодом Семочко подав паралельний позов, що дозволило змінити суддю. У другому позові були такі же претензії та вимоги, але з’явилася нова відповідачка – авторка новини Валерія Куценко.

Новий суддя у Голосіївському районному суді Києва  Юрій Мазур не став слухати справу спочатку, а одразу задовольнив позов та визнав інформацію недостовірною, а також зобов’язав журналістів спростувати низку цитат із сюжету та окремого ефіру після нього.

Тоді Мазур видав виконавчий лист, що дало можливість Семочку через приватного виконавця заблокувати рахунки всім відповідачам, зокрема і Куценко.

Лише після цього стало відомо, що суд переплутав відповідача у справі.

Київська ріелторка Валерія Куценко – тезка журналістки, яка фігурувала в позові. Вона не приходила на дожне засідання, адже не знала про них.

Повістки відправляли на стару адресу, де Куценко давно вже не мешкала. Ріелторці арештували рахунки та зобов’язали її спростувати новину, до якої вона не має жодного стосунку.

Сьогодні справу розглядають в апеляції. На цьому етапі в суді вперше з’ясували особу Куценко і представник Семочка Катерина Смирнова заявила, що позивач відкликає свої позовні вимоги до Валерії Куценко.

Проте адвокат Куценко заявив, що постраждала репутація випадково засудженої громадянки України і цю репутацію не можна відновити просто відкликавши вимогу, бажано офіційно закріпити, що суд притягнув її в якості відповідача помилково.

Однак Смирнова визнавати себе винною у скоєній помилці й спричиненій Куценко шкоді не захотіла, заявивши, що не вона встановлювала особу відповідача – хоча позов від імені Семочка подавала саме вона.

Нагадаємо, у розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, яке вийшло у жовтні 2018 року, мовилося зокрема про те, що держслужбовець Семочко придбав майно і нерухомість під Києвом на 8 мільйонів доларів, а його дружина, падчерка й зять отримали російські паспорти.
На той час Сергій Семочко обіймав посаду першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки, раніше – очільника економічної контррозвідки СБУ.

Читайте також:
Верховний Суд не поновлював Семочка на посаді, – СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна