Верховний Суд скасував президентський указ про звільнення Семочка

 

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав протиправним і скасував указ президента про звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Про це в четвер, 14 січня, заявили в пресслужбі Верховного Суду в коментарі “Українській правді”.

Позов Семочка до президента про скасування указу щодо його звільнення задовольнили частково.

Зокрема, Касаційний адмінсуд ВС визнав протиправним та скасував указ президента від 2019 року №143/2019 року “Про звільнення Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України”.

У пресслужбі додали, що в задоволенні решти позовних вимог позивачу відмовили.

Очолювала колегію суддів Касаційного адмінсуду суддя Ірина Васильєва. Рішення набере сили після закінчення строку на подання апеляції, тобто через 30 днів.

Нагадаємо, що у квітні 2019 року президент Петро Порошенко звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

У травні 2019 року Семочко подав позов до Зеленського: хотів поновитися на посаді.

У червні 2020 року Верховний суд залишив без розгляду позов щодо звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Читайте також:
Від Мосійчука до Семочка: САП звітує про закриття 65 справ за незаконне збагачення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна