Обласними і райадміністраціями дозволено інвентаризацію земель оборони по всій Україні

 

На обліку в Міністерства оборони України перебуває майже пів мільйона гектарів земельних ділянок, 40% з яких підлягають державній реєстрації.

Як повідомляє пресслужба МОУ, ще декілька років тому, щоб розпочати процес оформлення цих земель, необхідно було пройти довгу процедуру і в результаті, у більшості випадків, отримати відмову з незрозумілих причин в наданні дозволів на розроблення землевпорядної документації від уповноважених на це органів.

Це постійно призводило до різних зловживань, інших неправомірних дій з метою заволодіння сторонніми особами військовими землями.

Для вирішення цієї проблеми ініціювали розробку нового порядку інвентаризації земель, який затвердив Кабмін.

Також між Міноборони та Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру підписано Меморандум про співпрацю, метою якого є зокрема проведення інвентаризації земель оборони Держгеокадастром.

Завдяки цьому, за підтримки керівництва Держгеокадастру на першому етапі заплановано проведення інвентаризації 275 земельних ділянок за рахунок згаданого відомства площею близько 40 тис. га.

Попри нещодавні зміни земельного законодавства, які мали наслідком нововведення в процедурі інвентаризації земель оборони, що тепер потребує дозволу ОДА та РДА і у цьому напрямі Міноборони також вже має вагомі зрушення.

Так, завдяки проведеній 28 липня міжвідомчій нараді під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України, ОДА та РДА вже прийняли всі необхідні розпорядження щодо інвентаризації військових територій по всій України.

Управлінням нормативно-методичного забезпечення та моніторингу володіння, використання та розпорядження нерухомого майна і земель Міноборони було вжито максимум заходів для прискорення прийняття таких рішень органами державної влади на місцях. Останні оперативно та налагоджено спрацювали.

Читайте також:
Вимагав хабар за відведення землі учасникам ООС: у Чернівцях затримали помічника нардепа від “Слуги народу”

ДБР розслідує незаконну приватизацію земель оборонного призначення у Старокостянтинові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна