Вимагав хабар за відведення землі учасникам ООС: у Чернівцях затримали помічника нардепа від “Слуги народу”

 

У Чернівцях на хабарі 5700 доларів затримали Петра Стратійчука – помічника народного депутата від “Слуги народу” Георгія Мазурашу.

Про це в четвер, 15 липня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, він вимагав та одержав від волонтера 5700 доларів США неправомірної вигоди за здійснення впливу на службових осіб Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради та за сприяння у прийнятті сесією Чернівецької міської ради рішення про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків за заявами учасників ООС”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали помічника народного депутата України під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі п’яти тисяч доларів.

Зараз проводяться невідкладні слідчі дії, готується повідомлення затриманому про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

В ОГП не називають імені затриманого, проте за даними місцевих ЗМІ, йдеться про Петра Стратійчука – помічника народного депутата від “Слуги народу” Георгія Мазурашу.

“У Чернівцях на хабарі затримали помічника народного депутата України від “Слуги народу” Георгія Мазурашу Петра Стратійчука, зверніть увагу ким він працює. В двох словах про Мазурашу – манкурт-малорос, який мріє про дружбу с Расієй”, – написав у фейсбуці ветеран АТО і волонтер Вальтер Шеффер.

Читайте також:
У Львові на хабарі викрили керівництво одного зі стратегічних підприємств Міноборони, – СБУ

У Харкові затримали поліцейського, що “продавав” посаду в ДБР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна