Напередодні візиту Зеленського в Штати до Тарана приходили американські конгресмени

 

Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч із делегацією Конгресу США, до якої увійшли представники Адам Сміт, Рік Ларсен, Майк Роджерс та Стівен Палаззо.
Візит американських політиків передує запланованому на 30 серпня 2021 року саміту президентів США та України.

Зустріч відбулася у понеділок, 16 серпня, в Києві, передає пресцентр МОУ.

Таран підкреслив, що під час візиту Зеленського в США очікується підписання двосторонніх угод про співробітництво у оборонній сфері.

“Хотів би висловити вдячність за підтримку України у проведенні оборонної реформи та розбудові Збройних сил України. Ми отримуємо відчутну і важливу допомогу на всіх етапах: від формування бачення перспективної моделі Збройних сил України до всебічної підтримки розвитку їх спроможностей. На цьому етапі наших стосунків важливо піднести стратегічне партнерство між Україною та США у оборонній сфері на якісно новий рівень. Воно включатиме конкретні механізми співробітництва у сфері оборони, гарантій безпеки, спільної протидії викликам в регіоні та поглиблення співпраці щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України”, – цитує Тарана його пресслужба .

Під час розмови представниками американської делегації “особливо відзначалась важливість продовження сталого руху України до розширення демократичного цивільного контролю над збройними силами”, додає пресслужба МОУ.

Читайте також:
Підготовка візиту Зеленського до США: американські компанії цікавляться продукцією української оборонки

Оборонне партнерство і реформи: Україна і США домовилися про підписання трьох документів під час візиту Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна