Держдеп США закликав Лукашенка припинити потік нелегальних мігрантів через Литву

 

Заступник держсекретаря США Венді Шерман висловила підтримку Литві та закликала самопроголошеного “президента” Білорусі Олександра Лукашенка припинити організацію потоку нелегальних мігрантів з РБ до Литовської Республіки.

Про це Шерман сказала в телефонній розмові з міністром закордонних справ Литви Габріеліусом Ландсбергісом.

“Заступник секретаря Шерман з міністром закордонних справ обговорили політичну ситуацію в Білорусі, підтвердивши американську підтримку білоруського демократичного руху та закликаючи режим Лукашенка негайно припинити кампанію з організації нелегальних потоків мігрантів”, – йдеться в повідомленні на сайті Державного департаменту США 13 серпня.

Як відомо, наприкінці травня диктатор Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна була бар’єром на шляху перекидання наркотиків і нелегальних мігрантів у Литву і ЄС, проте з урахуванням політичного тиску Заходу Мінськ може задуматися, чи варто продовжувати це робити.
Після цього штучно збільшився потік нелегальних мігрантів із країн Азії й Африки через Білорусь до Литви. В деякі дні білоруські прикордонники пропускали майже 300 таких осіб.
На початку липня уряд Литви у зв’язку з великими потоками нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю оголосив в країні режим екстремальної ситуації.

Читайте також:
Україна відправила в Литву дріт для охорони кордонів від напливу мігрантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна