Після рекорду вихідних: на кордоні Литви за ніч понеділка затримали понад сотню мігрантів

 

Із опівночі понеділка, 2 серпня, литовські прикордонники затримали понад сотню мігрантів – після того, як у неділю до цієї країни через Білорусь прибула рекордна кількість нелегалів.

Про це повідомив керівник Державної служби охорони кордону Рустамас Любаєвас, інформує LRT.

У неділю до Литви з території Білорусі прибуло 289 незаконних мігрантів. Це – рекорд із початку міграційної кризи.

Прогноз дня виявився все ж не таким, як очікували з тенденцією на початку доби – прикордонники припускали, що до кінця дня це буде вже 300-400 осіб.

Керівник прикордонної служби заявив, що понеділок “дає перспективи на досить вражаючі цифри”, тому що лише з початку доби затримали 109 осіб.

Усіх цих мігрантів затримали безпосередньо на кордоні або після повідомлень місцевих мешканців.

“Ми вже на межі можливостей і питання переміщення мігрантів потребує уваги найближчим часом”, – сказав Любаєвас, коментуючи ситуацію з інфраструктурою для тимчасового поселення людей.

У відомстві зазначають, що коли раніше нелегали зазвичай переходили кордон вночі і там, де немає відеокамер, то зараз вони йдуть через всі ділянки і в будь-який час доби.

Нагадаємо, наприкінці липня Литовська Республіка звернулася до України з проханням надати гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту, щоби зміцнити кордон через критичне зростання кількості нелегальних мігрантів, які потрапляють у цю державу з території Білорусі.

Читайте також:
Ситуація з мігрантами: Литва ініціює позачергове засідання Ради ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна