Ситуація з мігрантами: Литва ініціює позачергове засідання Ради ЄС

 

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте звернулася до свого словенського колеги Алеша Хойса з проханням скликати позачергову Раду міністрів внутрішніх справ ЄС.

Про це інформує пресслужба МВС Литви в четвер, 29 липня.

“Минуло всього два тижні з часу останньої зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС, коли я детально поінформувала своїх колег про ситуацію в Литві, і за цей час кількість нелегальних мігрантів майже подвоїлася. Ця ситуація вимагає негайних дій та вирішення. Литва вже мобілізувала зусилля і зробить ще більше для подолання цієї кризи нелегальної міграції”, – заявила Білотайте.

У листі до міністра внутрішніх справ Словенії міністр також зазначила, що Литві потрібна відчутна політична, фінансова та експертна підтримка, щоби зупинити потік нелегальної міграції та запобігти поїздкам через Литву до інших держав-членів ЄС.

“Одним із найважливіших завдань є встановлення фізичного бар’єру. Оцінюючи динаміку міграційних потоків, ми вважаємо, що це єдине прагматичне рішення, яке допоможе досягти результатів у короткостроковій перспективі”, – сказала міністерка.

Цього року литовсько-білоруський кордон нелегально перетнули 3 145 мігрантів.

Як відомо, Словенія із 1 липня по 31 грудня 2021 року головує в Раді ЄС.

Читайте також:
Штучна криза з мігрантами на кордоні Литви з Білоруссю: Польща надсилає гуманітарну допомогу, а що Україна?

Україна надасть Литві гуманітарну допомогу колючим дротом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна