Поліція відкрила кримінальне провадження через сутички з “Нацкорпусом”

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень правоохоронцям під час акції протесту “Національного корпусу” в центрі Києва.

Про це ввечері в суботу, 14 серпня, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“За фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнені до відповідальності, встановленої Законом”, – написав міністр у фейсбуці.

Він нагадав, що для забезпечення безпеки як мітингувальників, так і правоохоронців під час акції ухвалили рішення проводити поверхневу перевірку на предмет відсутності зброї, вибухових пристроїв, легкозаймистих речовин тощо.

“Однак мітингарі відмовилися проходити таку перевірку, і замість того, щоб виконати законні вимоги поліції, почали проривати кордони правоохоронців, в результаті чого 8 правоохоронців отримали травми та опіки”, – додав міністр.

Монастирський запевнив, що кожен, хто пройшов би поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед офісом президента.

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 14 серпня партія “Національний корпус” влаштувала протестну ходу до офісу президента. Під час демонстрації виникли сутички між учасниками акції та поліцією, яка не пропустила мітингарів на Банкову. В хід пішов сльозогінний газ, фаєри, димові шашки.
У МВС повідомили, що внаслідок сутички сім поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна