Протест Нацкорпусу: на Банковій сталися сутички з поліцією із газом та димами. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

У суботу, 14 серпня, в центрі Києві відбувалася масова протестна акція партії “Національний корпус” та ветеранів “азовського” руху. Під час спроби учасників ходи потрапити на вулицю Банкову під офіс президента відбулися сутички.

Колони “НК” було сформовано на Майдані Незалежності. В акції під назвою “Зупинимо капітуляцію!” взяли участь партійні лідери, зокрема Андрій Білецький.

“Сьогодні тут збираються ветерани, громадські діячі, волонтери, небайдужі до долі власної країни громадяни. Йдемо до ОП, щоб дати зрозуміти владі: нас не зламати репресіями, тиском, сфабрикованими політичними справами. Ми не допустимо реалізації зрадницьких домовленостей та капітуляції країни перед Кремлем“, – сказано в повідомленні партійної пресслужби.

Зазначається, що представники “Нацкорпусу” та дотичні до цієї політсили ветерани з’їхалися на протест з усієї країни, при цьому “невідомі патріоти” (учасники акції) принесли з собою автомобільні шини.

На підході до вулиці Банкової мітингувальників зустрів кордон правоохоронців. Відбувалася штовханина.

За інформацією з “НК”, правоохоронці розпилювали сльозогінний газ.

На відео також можна побачити, як у бік поліції кидають шини й запалені фальшфаєри, вулицю наповнює димова завіса.

“Нацкорпус” поширив фото із закривавленим обличчям одного з активістів:

На фото видно, що лідер “НК” Білецький (перший командир полку “Азов”, колишній народний депутат) провів переговори з представниками поліції.

Як можна побачити, при цьому був присутній директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

“Після вгамування поліції він (Білецький) виступив перед мітингувальниками”, – повідомила пресслужба партії.

Речник МВС Артем Шевченко назвав причиною сутичок відмову демонстрантів від перевірки на безпеку.

“Учасники акцій протесту на Банковій не захотіли пройти перевірку на вміст небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і і спровокували сутички із силами правопорядку. Вони змушені були застосувати поліцейські заходи примусу.
МВС України наголошує: кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів буде вільно пропущений на площу перед ОПУ”, – написав Шевченко у фейсбуці.

Не потрапивши під офіс президента, ‘колони мітингувальників попрямували від вулиці Банкової у напрямку вулиці Грушевського, до будинку, де має квартиру Володимир Зеленський.

Там вони “закликали президента припинити репресії проти тих, хто захищав країну на фронті, та відмовитися від капітуляційних домовленостей з ворогом щодо окупованих територій та подачі води в Крим”.

На цьому акція закінчилася.

Читайте також:
На Львівщині Нацкорпус зірвав пропагандистську акцію консульства РФ із вшанування Пушкіна. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна