На Львівщині Нацкорпус зірвав пропагандистську акцію консульства РФ із вшанування Пушкіна. ВІДЕО

 

У селі Заболотівці Жидачівського району Львівської області активісти партії “Національний корпус” зірвали пропагандистську акцію консульства Російської Федерації з вшанування поета-імперіаліста Олександра Пушкіна.

Як передає “Новинарня“, про це інформує пресслужба “Нацкорпусу”.

“Дипломати РФ збирались провести пишне вшанування Пушкіна. Для створення пропагандистської картинки до населеного пункту звезли десятки проросійських пенсіонерів. Але націоналісти не дозволили агентурі держави-агресора провести задуманий шабаш для демонстрації присутності “русского міра” на Галичині”, – йдеться в повідомленні.

Люди заблокували прохід до пам’ятника Пушкінові й нагадали представникам російської дипустанови про кількість жертв російської агресії на Сході України та анексію Криму.

Співробітники російського консульства не стали спілкуватися з присутніми й покинули Заболотівці на авто, забравши із собою квіти із червоними стрічками.

“Олександр Пушкін був насамперед оспівувачем московського імперіалізму, він негативно сприймав українські визвольні змагання (чого варта лише антимазепинська поема “Полтава”)”, – зазначили у пресслужбі “Нацкорпусу”.

За словами активістів партії, вони “домагатимуться демонтажу пам’ятника російському літератору в Заболотівцях”.

“В українців є достатньо видатних постатей, які варті вшанування. І серед них точно не має місця аполегетам Російської імперії”, – зазначили в “Національному корпусі”.

Читайте також:
В Україну не пустили російського політтехнолога Ігоря Шувалова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна