Міськрада в Одеській області перестала приймати громадян без довідки про вакцинацію від COVID-19

 

В Одеській області мешканців Балтської об’єднаної територіальної громади не приймають в адміністративних будівлях, якщо у них немає щеплення проти коронавірусу чи довідки про одужання від COVID-19.

Про це повідомляє “Думська“.

За інформацією видання, з 1 серпня невакцинованих мешканців міста Балта, а також сіл, що входять в ОТГ, перестали пускати в адміністративні приміщення міської влади і старостинських округів.

Громадяни скаржаться, що без документа від сімейного лікаря про вакцинацію чи про те, що людина перехворіла на коронавірусну інфекцію, неможливо отримати навіть довідку про склад сім’ї.

Обмеження були запроваджені протоколом засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 6 липня. При цьому відповідних розпоряджень міського голови, головного санітарного лікаря і рішень міськради або його виконкому немає.

Як зазначає видання, комісії з ТЕБ та НС при радах різних рівнів є дорадчими органами, тож їхні протокольні рішення не є нормативно-правовими актами.

Читайте також:
“Ковідний” сертифікат чи міжнародне свідоцтво про вакцинацію: в чому різниця і як отримати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна