Санду прагне відновити процес врегулювання конфлікту довкола Придністров’я

 

Президентка Молдови Мая Санду під час зустрічі зі заступником керівника адміністрації президента Російської Федерації Дмитром Козаком підтвердила намір відновити процес врегулювання конфлікту довкола Придністров’я винятково мирним шляхом.

Про це інформує пресслужба адміністрації президента Молдови.

Санду повідомила, що обговорила з Козаком експорт молдовської сільгосппродукції на російський ринок, новий контракт на постачання газу і Придністров’я.

“Підтвердили твердий намір Молдови відновити процес врегулювання конфлікту виключно мирними шляхом в рамках наявних майданчиків для переговорів з дотриманням суверенітету і територіальної цілісності нашої країни в її міжнародно визнаних кордонах”, – йдеться в повідомленні.

Санду також зазначила, що у Молдови та Росії великий двосторонній порядок денний і багато тем, що становлять взаємний інтерес.

“Ми обговорили їх в рамках сьогоднішньої зустрічі і готові продовжити їх детальний розгляд, в тому числі за рахунок активізації двосторонніх контактів. Оцінили відкритість російської сторони, що може сприяти зміцненню діалогу між нашими країнами”, – додала президентка.

Нагадаємо, у грудні 2020 року президентка Молдови Санду виступила за реформування місії миротворців у Придністров’ї, а також заявила про потребу виведення російських військ із регіону.
Таку ініціативу підтримало Міністерство закордонних справ України.

Читайте також:
Україна з вересня планує заборонити в’їзд автомобілів із номерами невизнаного Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна