МЗС України підтримало ідею Санду про виведення військ РФ із Придністров’я

 

МЗС України підтримало ініціативу обраної президентки Молдови Майї Санду про виведення військового контингенту Російської Федерації з Придністров’я.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у розмові з молдовським послом Русланом Болбочаном, передає пресслужба відомства в понеділок, 7 грудня.

Джапарова запросила Молдову приєднатися до Кримської платформи та проінформувала посла про порушення прав людини на окупованому півострові та про його мілітаризацію.

Сторони обмінялися заявами щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності, а також обговорили тему  Придністров’я.

“Україна є активним учасником переговорного процесу з придністровського врегулювання і ми підтримуємо ініціативу новообраної президентки Молдови Майї Санду щодо якнайшвидшого виведення російських військових підрозділів з Придністровського регіону Молдови”, – заявила Джапарова.

Нагадаємо, нещодавно обрана президентка Молдови Майя Санду виступила за реформування місії миротворців у Придністров’ї, а також заявила про потребу виведення російських військ із регіону.

Читайте також:
Додон хоче підписати закон про статус російської мови в Молдові до вступу на посаду Санду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна