“Інтер” перевірять через фільми з підсанкційними російськими акторами

 

Нацрада розглянула на засіданні результати моніторингу ПрАТ “Телеканал “Інтер” (логотип “Інтер”) за 26-31 липня та 3, 4 і 7 серпня цього року і через виявлені ознаки порушення українського законодавства призначила йому позапланову безвиїзну перевірку.

Про це інформує пресслужба регулятора в четвер, 12 серпня.

“Телеканал показує фільми з російськими акторами, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і тим самим порушує чинне законодавство”, – ідеться і повідомленні.

В ефірі “Інтера” транслювалися такі фільми: “Місце зустрічі змінити не можна” за участі Станіслава Говорухіна, “Бранець замка Іф” із Михайлом Боярським, “Д’Артаньян і три мушкетери” за участі Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова, Бориса Клюєва”, “За сімейними обставинами” із Євгеном Стебловим, “Велика перерва” із Валентиною Тализіною.

У Нацраді зауважили, що Законом України “Про телебачення і радіомовлення” не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним з учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці (абзац десятий частини другої статті 6).

Згаданий Перелік оприлюднено на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Перевірку ліцензіата регулятор проведе в період із 30 серпня по 10 вересня 2021 року.

Мовник має надіслати до 2 вересня на адресу Національної ради документи та матеріали, необхідні для проведення безвиїзної перевірки, а також свої пояснення.

Результати перевірки розглядатимуться на засіданні.

Водночас зазначається, що це вже третя перевірка, що призначена телеканалу “Інтер” за подібні порушення. Нещодавно, а саме 15 і 29 липня, Національна рада також ухвалювала рішення про проведення позапланових перевірок цього мовника.

Читайте також:
​​Канал “1+1” всупереч закону знову буде показувати фільми російською

Кремінь: Недотримання на ТБ мовного законодавства загрожує національній безпеці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.