На Луганщині контррозвідка впіймала бойовика “ЛНР”, який хотів підірвати співробітника СБУ

 

Служба безпеки України звітує, що викрила агентів, які планували підірвати співробітника СБУ і здійснити низку інших терактів в Україні.

Про це йдеться в пресрелізі спецслужби у вівторок, 10 серпня.

Зазначається, що СБУ вдалося вийти на зловмисника, що займався вербуванням українців у прифронтовій території. Ним виявився 27-річний житель Сєвєродонецька, який вступив до лав так званої “спецслужби ЛНР” у 2018 році. Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік ‒ і паспорт громадянина РФ.

За завданням кураторів з Росії зловмисник сформував “агентурну мережу, переважно з числа близьких родичів співробітників СБУ”. Вербування здійснював використовуючи шантаж та психологічний тиск, а також погрожуючи фізичною розправою над рідними і незаконним позбавленням майна, яке знаходиться на тимчасово окупованій території.

“29 липня так званий розвідник “ЛНР” організував мінування службового автомобіля співробітника СБУ у Луганській області. Зусиллями підрозділів внутрішньої безпеки та контррозвідки СБУ його план вдалося зірвати, а завербованих агентів – виявити”, – повідомили на Володимирській, 33.

Наразі тривають заходи із виявлення та встановлення інших можливих агентів “псевдоспецслужби”, додали в СБУ.

В пресцентрі СБ також не уточнили, чи затримано бойовика.

Читайте також:
СБУ на Луганщині запобігла терактові: вибухівку знайшли вже під авто. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна