СБУ на Луганщині запобігла терактові: вибухівку знайшли вже під авто. ВІДЕО

 

У Луганській області затримали завербованого ФСБ терориста “ЛНР” під час спроби скоїти теракт у Сєвєродонецьку.
За даними спецслужби, ліквідувати планували провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ.

Про це в понеділок, 7 червня, інформує пресцентр СБУ.

“Зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужб країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом із використанням саморобного вибухового пристрою”, – йдеться в повідомленні.

Колишнього бойовика “ЛНР” затримали під час закладання вибухового пристрою в автомобіль військового спеціаліста.

“Згідно з наявними даними, ліквідація громадянина України мала бути помстою російських спецслужб через його свідчення у справі викритої у лютому 2021 року агентурної мережі ФСБ РФ – її завданням було отримання і передача представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом в оборонній сфері”, – наголосили в пресцентрі СБУ.

Виконавцю теракту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

Читайте також:
За пів року СБУ запобігла трьом терактам, – Баканов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна