На Софійській площі авто влаштували дрифт: КМДА поскаржилась до поліції. ВІДЕО

 

У Києві на Софійській площі вдень у вівторок, 10 серпня, кілька автомобілів без відповідних дозволів влаштували дрифт для рекламних роликів. Поліція відкрила кримінальне провадження

Про це інформує пресслужба КМДА.

“Сьогодні зранку в історичному центрі столиці, на Софійській площі, відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони”, – йдеться в повідомленні.

Спеціальних огороджень не було встановлено. Слідами автомобільних коліс значно забруднено покриття на історичний площі.

Міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок. Із балансоутримувачем території зйомка також не була погоджена.

КМДА звернулось до поліції щодо розслідування інциденту і встановлення причетних до нього осіб.

3 серпня ТОВ “Ред Бул Україна” звернулося до Київської міської ради щодо проведення цієї рекламної зйомки, запланованої на середу, 11 серпня. Проте столична влада відмовила в проведенні такого заходу.

Джерело: kyivcity.gov.ua

У пресслужбі поліції Києва повідомили, що вже відкрито кримінальне провадження.

“Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки”, – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Читайте також:
Зловмисника, який підірвав поштомати в Києві та Одесі, затримали в Чернівцях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна