НАБУ проситиме Інтерпол оголосити Януковича в міжнародний розшук

 

Національне антикорупційне бюро України намагатиметься звернутися до Міжнародної організації кримінальної поліції щодо розшуку Віктора Януковича та його сина Олександра, яких підозрюють у привласненні Межигір’я.

Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник під час брифінгу “Презентація звіту про діяльність НАБУ і САП у І півріччі 2021 року” в понеділок, 9 серпня.

“Будемо пробувати. Наскільки це буде успішно, не знаю, але, звичайно, ми будемо намагатися зробити це (звернутися в Інтерпол щодо розшуку Януковича та його сина — ред.)”, – сказав Ситник, якого цитує “Укрінформ”.

Як відомо, наприкінці липня НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратури (САП) подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою експрезиденту Віктору Януковичу і його синові Олександру.

Раніше Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку “Межигір’я”. У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру експрезиденту Януковичу.

Потім після втрати функції слідства, цю справу з ГПУ передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв’язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту експрезидента.

19 січня цього року, за інформацією ЗМІ, Апеляційна палата ВАКС відмовилася заарештувати Віктора й Олександра Януковичів.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір’ям. Його батько Віктор Янукович, обіймаючи у 2007 році посаду прем’єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Окрім цього, Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Читайте також:
Суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича в справі про узурпацію влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна