Серед білоруських емігрантів в Україні є агенти ФСБ, – розслідувач Bellingcat

 

Розслідувач Bellingcat Христо Грозєв заявив, що серед білоруських опозиціонерів, які емігрували до України, є агенти російських спецслужб.

Про це інформує “Україна 24”.

За його словами, до загибелі голови “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному зі столичних парків, можуть бути причетними агенти ФСБ.

“Ми йшли слідами людей, яких ми знаємо з певних інших проєктів, що пов’язані з ФСБ. Вони були впроваджені в білоруську опозицію. Деякі з них перебувають у Києві. Оскільки таких людей ми бачили в інших ролях… Одні й ті самі особи, які з’являються в кримінальних групах, потім – як експерти по телебаченню, далі – в Білорусі як члени одних із найактивніших опозиційних угруповань. Потім з’являються в Києві серед емігрантів з Білорусі. Ми почали перевіряти, що стоїть за цим – і враз дізналися про смерть Шишова. Тому ми перевіряємо зараз ймовірний перетин згаданих людей, які мають зв’язки з ФСБ”, – сказав Грозєв.

Як писала “Новинарня“, глава “Білоруського дому в Україні”, 26-річний громадянин РБ Віталій Шишов зник у Києві вранці 2 серпня – вийшов на пробіжку і не повернувся.
3 серпня його знайшли повішеним у столичному парку в районі, де він мешкав.
Того ж дня журналісти Bellingcat заявили, що розслідуватимуть обставини смерті Шишова.

Читайте також:
Під Мінськом будують імовірний табір для політв’язнів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна