Євгена Марчука поховають на Байковому кладовищі

 

Першого голову Служби безпеки України, четвертого прем’єр-міністра України, колишнього міністра оборони і секретаря Ради нацбезпеки і оборони Євгена Марчука поховають на Байковому кладовищі в Києві.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів від 5 серпня.

Документ передбачає виділення Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету міністрів 198 тисяч гривень для відшкодування витрат, пов’язаних із похованням.

Міністерству оборони за участю Служби безпеки доручається вжити заходів, необхідних для віддання військових почестей Євгенові Марчуку.

Прощання з Марчуком відбудеться в субуоту, 7 серпня, з 12:00 по 15:00 у Будинку офіційних прийомів, по вулиці Грушевського, 22 у Києві.

Як писала “Новинарня“, Євген Марчук помер 5 серпня у віці 80 років. Він був першим чинним головою Служби безпеки України з листопада 1991 року по липень 1994-го (його попередник Микола Голушко був виконувачем обов’язків).
Марчук керував урядом України з березня 1995-го по травень 1996 року, з червня 2003-го по вересень 2004 року був міністром оборони.
Мав звання генерала армії України.
Із травня 2015 року по травень 2019-го Марчук представляв Україну в Тристоронній контактній групі.

Читайте також:
Айсберг Марчука: не тільки про державника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.