Зеленський: 90% успіху в поверненні окупованих Росією територій залежить від однієї людини

 

Плани мирного врегулювання ситуації на Донбасі, реінтеграції та деокупації не можуть залежати тільки від України, тут потрібна і воля президента Російської Федерації.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Дом”.

“Я вважаю, і президент Російської Федерації знає мою думку, що сьогодні 90% успіху в питанні повернення Донбасу, деокупації наших територій залежить від однієї людини. І точно треба знати, що він із цим живе. І люди на Донбасі повинні це розуміти. Не повинні жити якимись ілюзіями. Так, ми залучаємо наших міжнародних партнерів, є розроблені плани. Так, усе є. Потрібна воля. Політична воля. Воля людська”, – сказав Зеленський.

За його словами, це повинні розуміти й українці на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

“Дуже часто журналісти кажуть: “Слухайте, ну, а що далі? Потрібен етап. Люди хочуть визначеності”. Та немає такого. Ось вам виписані кілька документів, кроків тощо. Ось воно — крок за кроком, що треба робити. Ти йдеш за цим планом, а потім щось зірвалося. “Ви ж обіцяли за рік закінчити війну?!” Звісно, я дуже цього хочу. Я все роблю для цього. Але, на жаль, не все від мене залежить”, – вважає Зеленський.

Він наголосив, що в України є воля щодо політико-дипломатичного врегулювання ситуації, тоді як незаконні збройні формування на окупованих територіях ведуть вогонь по мирних мешканцях.

Читайте також:
Зеленський радить мешканцям ОРДЛО, які “відчувають” себе росіянами, покинути Донбас. ВІДЕО

Для конструктивних перемовин із врегулювання ситуації на Донбасі потрібна стала “тиша”, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.