Підозрюваному в хабарництві голові Харківської облради Товмасяну обрали запобіжний захід

 

Вищий антикорупційний суд обрав голові Харківської обласної ради Артурові Товмасяну, якого підозрюють в хабарництві, запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,9 млн гривень.

Про це в четвер, 5 серпня, інформує “Громадське”.

Підозрюваний зобов’язаний внести заставу протягом п’яти днів.

Також Товмасян має з’являтися до суду за першим викликом, не спілкуватися з іншими фігурантами справи, не виїжджати за межі Харківської області і здати закордонні паспорти.

Прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн грн.

Адвокати Товмасяна стверджують, що підозра є необґрунтованою, а сума застави – “непомірною”.

Тому вони просили про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Сам Товмасян своєї провини не визнає.

“Я знаю точно, я цих грошей не брав. І ті речі, про які говорив прокурор, що передавалися кошти мені, якісь спиртні напої, – це повністю не відповідає дійсності”, – стверджує він.

Артур Товмасян ще може оскаржити це рішення суду.

Як інформувала “Новинарня“, 4 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили голові Харківської обласної ради Артурові Товмасяну про підозру в отриманні мільйона гривень неправомірної вигоди.
За версією слідства, на початку 2021 року голова облради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав хабар за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.
Упродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника-адвоката.

Читайте також:
Підозрюваного в хабарництві голову Харківської облради виключили із фракції “Слуга народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.