Голову Харківської облради Товмасяна підозрюють в отриманні ₴1 млн хабаря

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили голові Харківської обласної ради Артурові Товмасяну про підозру в отриманні мільйона гривень неправомірної вигоди.

Про це в середу, 4 серпня, інформує пресслужба НАБУ.

“Прокурори САП за дорученням виконувача обов’язків генерального прокурора спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру в отриманні неправомірної вигоди в 1,05 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За версією слідства, на початку 2021 року голова облради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав хабар за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Упродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника-адвоката.

Журналіст Юрій Бутусов зазначив, що голова Харківської облради, який є членом президентської партії “Слуга народу”, створив злочинне угрупування разом із головою фракції “Опозиційна платформа – За життя” в Харківській облраді Андрієм Малюком.

“Під час слідства НАБУ отримало докази причетності Товмасяна до організації вимагання хабарів у керівників державних підприємств Харківської області. “Слуга народу”, за даними слідства, створив злочинне угрупування разом з головою фракції “ОПЗЖ”у Харківській облраді Андрієм Малюком. Підозра Малюкові була вручена 22 липня. При обшуку Товмасян викинув у вікно обидва своїх телефони, але це не допомогло “слузі” приховати свої контакти “, – написав Бутусов.

Читайте також:
НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення в деклараціях 12 посадовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна