Підозрюваного в хабарництві голову Харківської облради виключили із фракції “Слуга народу”

 

Голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна, якого підозрюють в отриманні хабаря в розмірі понад мільйон гривень, виключили з фракції “Слуга народу”.

Про це в середу, 4 серпня, повідомив заступник голови Харківської ОДА, депутат облради від “СН” Роман Семенуха.

“Через півтори години після того, як стало відомо, що йому оголошено про підозру, було зібрано позачергове засідання фракції і Товмасяна виключили. Рішення було ухвалено одноголосно”, – цитує Семехуну “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що на засіданні Артур Товмасян був відсутній.

“Його самого не було. Були майже всі, за винятком 2-3 депутатів. Товмасян подав письмову заяву про призупинення членства у фракції, але ми її не розглядали, адже вже ухвалили рішення про виключення. Просто взяли до відома”, – додав заступник голови ОДА.

Також Семенуха розповів, що запропонував звернутися до депутатів з інших фракцій та зібрати позачергову сесію облради, і колеги підтримали його ініціативу.

“Було ухвалено рішення, що в разі розгляду на позачерговій сесії питання про нового керівника облради, ми будемо пропонувати на цю посаду Олександра Попова”, – зауважив він.

Як інформувала “Новинарня“, 4 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили голові Харківської обласної ради Артурові Товмасяну про підозру в отриманні мільйона гривень неправомірної вигоди.
За версією слідства, на початку 2021 року голова облради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав хабар за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.
Упродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника-адвоката.
Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному Товмасяну запобіжного заходу.

Читайте також:
В СБУ похвалилися, що їхній співробітник на Луганщині відмовився від хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна