Поліція проситиме суд відправити в СІЗО ветерана Прохнича без права застави

 

Поліція за погодженням прокуратури просить арештувати затриманого після спроби захоплення Кабінету міністрів ветерана Володимира Прохнича.

Про це в четвер, 5 серпня, повідомив адвокат Прохнича Тарас Безпалий, оприлюднивши фото відповідного клопотання.

“Володимиру Прохничу просять арешт без застави. Санкція має відбутись 6 серпня, час додатково повідомлю”, – написав Безпалий.

Як писала “Новинарня“, 4 серпня до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожував його підірвати.
Через 10 хвилин перемовин поліція затримала Володимира Прохнича. Відомо, що він брав участь у бойових діях та сході та був двічі поранений.

5 серпня Київська міська прокуратура заявила, що Прохничу повідомили про підозру за трьома статтями: захоплення державних будівель, незаконне позбавлення волі та незаконне поводження зі зброєю.
Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна та голова Консультативної ради при Президентові України з питань забезпечення прав і свобод захисників України направили звернення до офісу генерального прокурора з проханням врахувати психоемоційний стан ветерана російсько-української війни Прохнича під час вчинення дій у будівлі КМУ.

Читайте також:
Мінвет зреагував на інцидент з ветераном та гранатою у приміщенні Кабміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна