Чоловіка з гранатою вивели з приміщення Кабміну. Він – учасник АТО, має два поранення

 

Поліція затримала чоловіка, який погрожував підірвати будівлю Кабміну. Відомо, що він брав участь у бойових діях та сході та був двічі поранений.

Про це повідомили в пресцентрі Міністерства внутрішніх справ у середу, 4 серпня.

Голова Нацполіції Ігор Клименко, зокрема, заявив, що поліція закінчила спеціальну операцію по “знешкодженню громадянина, який погрожував підірвати Кабмін”.

“Ситуація нестандартна тому, що це був учасник АТО, який був два рази поранений, у тому числі мав черепно-мозкову травму. Даний злочин скоїв через життєві події”, – сказав голова НПУ.

Відомо, що перемовини чоловіка і силовиків тривали десять хвилин.

Клименко також додав, що кримінальне провадження буде відкрито за чотирма статтями, одна з яких найважча – ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), санкція якої передбачає позбавлення волі до 15 років.

“Ніхто не має в нашій країні порушувати Закон, тим паче брати заручників, або погрожувати зброєю чи боєприпасами. У нього в руках була бойова граната, яка могла нанести шкоду і людям, і державній будівлі”, – цитує Клименка пресцентр МВС.

Відомо також, що для перемовин поліція відшукала знайомих чоловіка.

“Першого ми знайшли друга затриманого Василя Олексюка, який і проводив потім перемовини. Василь знаходився на іншому кінці міста, але патрульна поліція швидко його доправила в центр столиці. Після невеликого інструктажу, Василь знайшов слова, які вмовили порушника”, – пояснив Клименко.

Як писала “Новинарня“, до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожував його підірвати.

Читайте також:
В Одесі чоловік з гранатою у залі погрожував підірвати Приморський райсуд. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна