Іловайськ: ОГП повідомив про підозру ще двом російським генералам

 

Двом генерал-полковникам збройних сил Росії повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Про це повідомили в офісі генерального прокурора в середу, 4 серпня.

“За даними слідства, начальник головного штабу сухопутних військ – перший заступник головнокомандувача сухопутних військ збройних сил РФ (з січня 2015 року – заступник начальника генштабу ЗС РФ) і начальник центрального командного пункту генштабу збройних сил РФ у серпні 2014 року, ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права, нехтуючи людським життям, з метою досягнення своєї мети щодо окупації частини Донецької і Луганської областей України, організували та здійснили віроломне вбивство українських захисників біля Іловайська під час їхнього виходу з оточення так званим “зеленим коридором”, безпечність якого гарантувалася ЗС РФ”, – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, протягом 2014 – 2015 років підозрювані, за попередньою змовою з іншими високопосадовцями збройних сил Росії, здійснюючи керівництво підрозділами російських регулярних військ і незаконних збройних формувань, вели агресивну війну проти України, в результаті чого порушили її територіальну цілісність.

На цей час вирішують питання про оголошення вказаних осіб у розшук, додали в офісі генпрокурора.

У лютому цього року Служба безпеки України повідомила про підозру заступнику міністра оборони Росії – начальнику Головного військово-політичного управління Збройних сил Росії, генерал-полковнику Андрію Картаполову, зокрема у справі про “Іловайський котел”.

Читайте також:
Бойовику “ДНР” повідомили про підозру в катуванні українських військових, захоплених у полон біля Іловайська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна