Бойовику “ДНР” повідомили про підозру в катуванні українських військових, захоплених у полон біля Іловайська

 

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора бойовику “ДНР” заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з військовополоненими.

Про це в суботу, 31 липня, інформує пресслужба ОГП України.

За даними слідства, громадянин України, будучи учасником терористичної організації “ДНР”, виконував завдання її ватажків. В одній із в’язниць, облаштованій у захопленому бойовиками приміщенні управління Служби безпеки України в Донецькій області, з серпня 2014-го по лютий 2015 року підозрюваний жорстоко поводився з військовослужбовцями Національної гвардії та Збройних сил України, які були захоплені у полон підрозділами ЗС РФ в ході бойових дій 24-25 серпня в районі Іловайська.

Наглядач “застосовував тортури до українських воїнів, які полягали у систематичному нанесенні великої кількості ударів руками, ногами і гумовим кийком, що спричиняло сильний фізичний біль і страждання, а також тривалому утриманні в нелюдських умовах без належної медичної допомоги і харчування”.

Підозра висунута за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

“Відповідно до статті 130 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, статті 11 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 8 червня 1977 року вказані дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права”, – наголосили в ОГП.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного бойовика в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Читайте також:
СБУ оголосила в розшук Сергія Мамченка, який очолює клуб “Амазонки” в окупованій Горлівці

Історія донецького патріота. Пройшов Іловайськ, полон “ДНР”, звільнився, знову воював – загинув…

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.