СБУ оголосила в розшук Сергія Мамченка, який очолює клуб “Амазонки” в окупованій Горлівці

 

Служба безпеки України провела досудове розслідування та підготувала обвинувальний акт щодо керівника “військово-патріотичного клубу “Амазонки” на тимчасово окупованій території Донеччини, який готує дівчат-підлітків для поповнення терористичних угруповань так званої “ДНР”. Зловмисника оголосили в розшук.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

“Слідчі органів безпеки задокументували, що за завданням кураторів із Росії організатор створив структуру військового типу з жорсткою дисципліною та субординацією. З початку російської агресії клуб “запрацював” на базі колишнього звичайного шкільного гуртка… “Молодих бійців” готували для майбутнього проходження служби в окремих терористичних підрозділах “ДНР”, підконтрольних країні-агресору”, – ідеться в повідомленні.

Підлітки, серед яких переважно дівчата проходили стройову, фізичну, тактичну та вогневу підготовку; мали “військові звання”; зобов’язані були носити військову форму.

Встановлено, що “курсантів” ідеологічно накачували ідеями від’єднання всієї території Донеччини від України та проголошення псевдоутворення “ДНР” “незалежною державою”.

За матеріалами СБ України організатора обвинувачено у вчиненні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України: ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 3 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт стосовно очільника терористичної організації. Керівника “Амазонок”, який перебуває в ОРДЛО, оголосили в розшук.

Сергій Мамченко з вихованками військово-патріотичного клубу “Амазонки” в Горлівці, 2019 рік

Як встановила “Новинарня“, т. зв. ВПК “Амазонки” діє в окупованій Горлівці. Його керівником є (чи донедавна був) Мамченко Сергій Валентинович.

Відео:

Часто Маменко організовує виїзди своїх підопічних у Росію, зокрема на військові змагання.

Документування антиукраїнської діяльності проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Читайте також:
СБУ: на Закарпатті за порушення територіальної цілісності України агітував чиновник ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна