Уряд призначив тимчасового керівника АРМА

 

Кабінет Міністрів призначив Дмитра Жоравовича тимчасовим виконувачем обов’язків голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Про це в середу, 4 серпня, повідомив міністр Кабіміну Олег Немчінов у телеграмі.

“Сьогодні за засіданні Кабінету Міністрів України уряд тимчасово поклав обов’язки голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, на Жоравовича Дмитра Олексійовича”, – написав урядовець.

Він додав, що Жоравович наразі очолює управління Північно-Східного міжрегіонального територіального управління АРМА.

Нагадаємо, 29 липня тимчасового виконувача обов’язків голови АРМА, його заступника та начальника управління установи відсторонили від посад та відправили під домашній арешт. Це сталося після того, як працівники ДБР повідомили посадовцям про підозру у привласненні понад 400 тисяч долар.

Крім того, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Напередодні Державне бюро розслідувань у співпраці з офісом генпрокурора та СБУ викрили факт зловживань керівництвом АРМА.

За даними слідства, протягом серпня-грудня 2020 року т.в.о. голови АРМА, його заступник, начальник управління установи у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

Правоохоронці повідомили т.в.о. голови АРМА, двом посадовцям відомства, двом адвокатам та ще одному громадянину про підозру щодо заволодіння 400 тис. доларів з числа речових доказів.

Читайте також:
СБУ затримала виконавців замовного замаху на заступника голови АРМА. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.