Ще двоє білоруських спортсменів відмовилися повертатися на батьківщину

 

Білоруська спортсменка Яна Максимова, яка виступає в багатоборстві та її чоловік легкоатлет Андрій Кравченко заявили, що не повернуться на батьківщину після ситуації з Крістіною Тімановською на Олімпійських іграх в Токіо.

У себе в Instagram Максимова написала, що разом з сім’єю залишиться у Німеччині, де вони зараз перебувають.

“Довго думаючи і розмірковуючи, ми прийняли рішення не повертатися в Білорусь. На превеликий жаль, зараз там можна втратити не тільки свободу, а й позбутися життя … Тут (в Німеччині – ред.) є можливість дихати на повні груди і бути одним з тих, хто бореться за свободу своїх людей, друзів, рідних і близьких. Ми обов’язково переможемо”, — написала спортсменка.

Вона сподівається на продовження своєї спортивної кар’єри і на те, що у неї буде можливість тренуватися і виступати, готуватися до наступних Олімпійських ігор.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Yana Maksimova-Krauchanka?❤️? (@_maksimava_yana)

Нагадаємо, 1 серпня легкоатлетка Тімановська звернулася по допомогу до Міжнародного олімпійського комітету і заявила, що не повернеться в Білорусь, після того як представники національної збірної силою намагалися вивезти її з Токіо, не допустивши до наступних стартів.

Скандал почався після того, як напередодні Тімановська обурилася, що очільники збірної без її відома заявили її на естафету 4х400 метрів, хоча спортсменка спеціалізується на коротких дистанціях і “офіційно” на 400 метрів ніколи не бігала.

Водночас збірна Білорусі на Олімпійських іграх-2020 видала офіційну заяву, в якій повідомила, що рішення про припинення виступів Тімановської в Токіо було ухвалене “у зв’язку з її психологічним станом”. Тоді Крістіна висловила побоювання, що в Білорусі її можуть посадити до в’язниці.

Читайте також:
Польща запропонувала допомогу білоруській легкоатлетці Тімановській

Польща видала гуманітарну візу білоруській спортсменці Тімановській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна