КБ “Луч” і “Південне” успішно виконали аванпроєкти щодо створення українського ЗРК середньої дальності, – Таран

 

Міністерство оборони України відрапортувало, що підприємства оборонно-промислового комплексу України успішно виконали аванпроєкти у рамках роботи над створенням вітчизняного зенітного ракетного комплексу середньої дальності.

Про це в середу, 4 серпня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран. 

З його слів, над завданням зі створення української зенітної ракетної системи активно працюють ДП “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” та ДП “Конструкторське бюро “Південне”.

“Наразі вирішується питання щодо відкриття дослідно-конструкторських робіт та планування необхідного фінансового ресурсу. Очікувані характеристики —спроможність зброї прикривати угруповання військ і важливі об’єкти країни від літаків, гелікоптерів та БПЛА противника. Також комплекс має бути здатним виконувати завдання протиракетної оборони: уражати балістичні ракети, а за потреби — надводні та наземні цілі”, – цитує Тарана його пресслужба.

У відомстві також додали, що вказані проєкти увійшли до стратегії розвитку ракетно-реактивного озброєння і включені до цільових середньострокових програм розвитку озброєння та військової техніки й оборонно-промислового комплексу.

Читайте також:
Туреччина може допомогти Україні створити ЗРК і добудувати корвет, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна