Туреччина може допомогти Україні створити ЗРК і добудувати корвет, – МОУ

 

Україна та Туреччина планують спільно створити зенітно-ракетний комплекс середньої дальності.

Про це під час брифінгу в інформаційному агентстві МОУ АрміяInform у четвер, 7 листопада, розповів начальник управління ВТП та формування ДОЗ Департаменту військово-технічної політики та розвитку озброєння і військової техніки Міноборони Владислав Шостак.

За його словами Шостака, відповідне питання обговорювалося під час спеціалізованої виставки “Зброя та безпека-2019“.

При цьому будуть використані, як напрацювання та технології турецької сторони, так і українські, що були реалізовані при створенні високоточної ракети “Вільха“.

Полковник Шостак також розповів, що х турецькими партнерами обговорювали питання щодо їхньої можливої участі в реалізації проєкту будівництва кораблів класу “корвет” за проєктом 58250для Військово-Морських сил ЗСУ.

“На сьогодні ми маємо проєкт, де передбачено значну кількість комплектовання іноземного виробництва, зокрема й озброєння. І не всі іноземні постачальники готові повертатися до реалізації цього проєкту через неритмічне фінансування або на невигідних для нас умовах”, – зазначив Владислав Шостак.

За словами офіцера, Туреччина та США зі свого боку готові надати пропозиції щодо комплектування корабля відповідними системами озброєння, живучості, двигунами тощо. Турецька сторона також висловила готовність побудувати головний корабель (“Володимир Великий”) для України, а в перспективі – і корвети для власних збройних сил за цим проєктом.

На сьогодні треба ухвалити необхідні рішення щодо програми корвета та її відновлення відповідно до доручення президента України Володимира Зеленського. І перше, що треба зробити – визначити головного виконавця, тому що ПАТ “Чорноморський суднобудівний завод”, де нині перебуває недобудований корпус першого українського корвета, виставлено на продаж за рішенням Господарського суду Миколаївської області. Тож наразі тривають пошуки іншого підприємства, яке б гарантувало продовження будівництва корабля, щоб укласти з ним відповідний контракт.

При цьому не слід забувати, що добудувати корвет можна лише за умови належного фінансування програми з бюджету Міноборони, а це 2 мільярди гривень щорічно, передає слова представника Міноборони “Армія інформ”.

Читайте також:
Генпрокуратура порушила справу щодо відмивання коштів при будівництві корветів для ВМС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна