СБУ викрила кримчанина, що працював на “військовий комісаріат РФ”

СБУ табличка

 

Служба безпеки України в Автономній Республіці Крим оголосила про підозру чоловікові, що допомагав у проведенні незаконних призовних кампаній серед громадян України в окупованому РФ Криму.

Про це в понеділок, 2 серпня, поінформував пресцентр СБУ.

“Для цього зловмисник залучав транспортні засоби власного приватного підприємства. Перевозив призовників із “військових комісаріатів” різних районів півострова до збірного розподільного пункту “Республіки Крим” і залізничного вокзалу в Сімферополі”, – йдеться в повідомленні.

Громадянин зареєстрований як ВПО на території Херсонської області. Йому оголошено про підозру при спробі в’їзду в Україну.

За даними слідства, на час окупації півострова він був власником і керівником приватного підприємства в Сакському районі АР Крим, де займався пасажирськими перевезеннями.

Після окупації півострова зробив перереєстрацію підприємства відповідно до законодавства РФ і продовжив діяльність, у 2016-2017 роках уклав із “військовим комісаріатом Республіки Крим” контракт, за яким надавав транспортні засоби для перевезення призовників.

Йому повідомлено про підозру за ч.5 ст.27 ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України за сприяння незаконній діяльності “військового комісаріату Республіки Крим” під час проведення незаконних призовних кампаній у Криму.

Читайте також:
До армії РФ із 2015 року незаконно призвали понад 30 тисяч кримчан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна