До армії РФ із 2015 року незаконно призвали понад 30 тисяч кримчан

 

Із 2015 року до російської армії незаконно призвали понад 30 тисяч мешканців окупованого Криму.

Про це в четвер, 29 липня, інформує пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Прокуратура заочно повідомила про підозру громадянину Росії, так званому військовому комісару Республіки Крим у порушенні законів та звичаїв війни.

За заявою відомства, ця стаття передбачає покарання на строк від восьми до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, підозрюваного у 2017 році призначили на посаду “військового комісара Республіки Крим”, на якій він втілював політику РФ щодо організації незаконного примусового призову кримчан до російської армії.

За словами заступника керівника прокуратури Нарімана Сулейманова, відомство розглядає ці дії Росії не тільки як воєнний злочин, а і як політику, спрямовану на зміну демографічного складу населення півострова.

Адже мешканці Криму змушені залишати півострів, щоби уникнути призову на службу або кримінальної відповідальності за відмову від неї.

“Наразі органи правопорядку автономії встановили та повідомили про підозри вісьмом військовим комісарам різних районів окупованого Криму, які, починаючи з 2015 року, безпосередньо організовують та проводять на півострові вказані незаконні призовні кампанії. В результаті таких «заходів» понад 30 тисяч кримчан було призвано на службу до армії держави-окупанта”, – зазначив Сулейманов.

Читайте також:
Військова сегрегація: ЗС РФ не допускають вихідців із Північного Кавказу до армійського вишколу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна