МВС Литви: Авто білоруських прикордонників супроводжувало мігрантів до кордону Євросоюзу. ВІДЕО

доповнено

Співробітники агентства зовнішнього кордону Європейського Союзу Frontex, що допомагають прикордонникам Литви, під час патрулювання межі помітили групу нелегальних мігрантів у супроводі відомчого автомобіля. 

Про це у вівторок, 3 серпня, інформує Delfi з посиланням на міністерство внутрішніх справ Литви.

Зазначається, що такими машинами користуються працівники державного прикордонного комітету Республіки Білорусь.

Нагадаємо, 9 липня Литва розпочала зведення 550-кілометрової огорожі з колючого дроту на кордоні з Білорусією. Вільнюс звинувачує білоруську владу у тому, що вона дозволила мігрантам з-за кордону в’їхати до країни, а потім ввезла їх до Європейського Союзу.

Огорожа на кордоні з Білоруссю коштуватиме Литві у понад 40 мільйонів євро.

Литва звинувачує офіційний Мінськ у причетності до потоку мігрантів з Білорусі.

2 серпня керівник надзвичайних ситуацій штату Аґне Білатайте заявила, що мігрантів відправлятимуть на блокпости або до дипломатичних представництв.

“Литовський кордон має бути захищений усіма законними засобами від будь-якого незаконного перетину як інструменту гібридної атаки, яка зараз здійснюється проти Литви. Людей, які навмисно незаконно перетинають кордон у заборонених місцях, слід вважати злочинцями, які мають намір скоїти протиправний акт – перетнути кордон незаконно”, – заявила вона, пише “Радіо Свобода”.

Голова Комітету парламенту Литви з питань національної безпеки та оборони Лаврінас Кашчунас заявив, що прикордонники не повинні виконувати функції адміністраторів готелів.

Нагадаємо, наприкінці липня Литовська Республіка звернулася до України з проханням надати гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту, щоби зміцнити кордон через критичне зростання кількості нелегальних мігрантів, які потрапляють у цю державу з території Білорусі.

Читайте також:
Після рекорду вихідних: на кордоні Литви за ніч понеділка затримали понад сотню мігрантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна