На Полтавщині демонтували пам’ятник комуністові Димитрову

 

У селі Лобачі Решетилівської територіальної громади Полтавської області демонтували пам’ятник комуністичному діячеві Георгієві Димитрову.

Як інформує “Історична правда”, його перевезли до “Парку радянського періоду” у Путивлі.

Цей пам’ятник однозначно підпадав під дію підпункту “д” пункту 4 частини першої статті 1 декомунізаційного Закону.

У ньому чітко зазначено, що до символіки комуністичного тоталітарного режиму віднесено пам’ятники, пам’ятні знаки, присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії.

“Георгій Димитров — соратник Йосипа Сталіна (…) У добу Димитрова Болгарія почала сильно залежати від СРСР і навіть називалась іноді “Сімнадцятою республікою Радянського Союзу”. Його називали “болгарським Леніним”. Після смерті Димитрову звели мавзолей у Софії на кшталт ленінського”, — розповів регіональний представник Українського інституту національної пам’яті Олег Пустовгар.

Він висловив подяку за всебічне виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” голові Полтавської обласної ради Олександру Біленькому й Решетилівській міській голові Оксані Дядюновій.

Також директору Путивльського державного історико-культурного заповідника Сергію Тупику, який подбав про виділення коштів на транспорт і пальне.

Читайте також:
У Львові на місці Монумента слави знайшли капсулу з посланням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна