Окупанти затримали спостерігачів ОБСЄ на блокпостах біля Оленівки і Старомихайлівки, – СЦКК

 

Окупанти затримали представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на блокпостах поблизу Оленівки і Старомихайлівки.

Про це в понеділок, 2 серпня, повідомили в українській стороні Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Зазначається, що відповідна інформація розміщена у звіті СММ ОБСЄ від 31 липня.

Так, БПЛА малого радіуса дії місії ОБСЄ зафіксував озброєння, розміщене за межами виділених місць зберігання на полігонах Успенка та Круглик на тимчасово непідконтрольній уряду України території Луганської області, а саме – 6 протитанкових гармат, 20 гаубиць та 61 танк.

“Також кремлівські найманці розмістили в зоні безпеки на території об’єкту в Будьонівському районі Донецька 4 одиниці БТР, 8 одиниць МТ-ЛБ, землерийну машину (МДК-3) та броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БТС-4А)”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати роботі місії ОБСЄ на тимчасово окупованій території, створюючи перепони та обмеження, а інколи навіть відкрито погрожуючи.

Зокрема в оперативному звіті СММ ОБСЄ №19/2021 поширено інформацію про погрозу окупантів збити безпілотник поблизу Старомихайлівки у разі його запуску.

Також вчергове окупанти заборонили перебування команді місії на пункті пропуску поблизу населеного пункту Ізварине і затримали представників СММ ОБСЄ на блокпостах поблизу окупованих населених пунктів Оленівка та Старомихайлівка.

“Систематичні відмови СММ у доступі до районів на тимчасово окупованих територіях з боку кремлівських найманців вкотре засвідчують факт приховування численних порушень Мінських домовленостей задля подальшого загострення обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Місія ОБСЄ повідомляє про вибухи і постріл у спокійній Станиці Луганській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна