На Тернопільщині відкрили пам’ятник загиблому на війні розвіднику Михайлу Цимбалістому

 

У селі Увисла Чортківського району на Тернопільщині відкрили пам’ятник герою російсько-української війни, розвіднику Михайлу Цимбалістому.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

В урочистому відкритті монумента взяли участь представники Міноборони, ЗСУ, місцевої влади, а також рідні й бойові побратими Михайла, які запевнили, що продовжать мститися ворогам за нього та інших полеглих воїнів.

Фото: ФБ Європейська Солідарність – Гусятинщина

Підполковник ГУР МОУ Михайло Цимбалістий народився в Увислі 29 липня 1985 року в родині військових: батько — підполковник запасу, брат — підполковник ЗСУ.

З перших днів російської агресії Михайло став на захист східних кордонів України. Він брав участь у розвідувальних операціях і ключових боях російсько-української війни. Учасник оборони Донецького аеропорту. Кавалер орденів “За мужність” ІІІ та ІІ ступенів.

Загинув під час виконання бойового завдання у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.

Похований на Алеї Героїв Микулинецького кладовища в Тернополі.

Читайте також:
Вулицю в Тернополі назвуть на честь загиблого розвідника Михайла Цимбалістого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна