РНБО назвала умову введення тимчасових адміністрацій в обленерго

 

Рада нацбезпеки і оборони вбачає ознаки монополії на енергетичному ринку в Україні. Тому готова у разі загрози національній безпеці вводити на підприємствах енергопостачання тимчасові адміністрації.

Як передає “Новинарня“, про це у п’ятницю, 30 липня, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО, що відбулося в Краматорську на Донеччині.

Данілов зазначив, що питання енергоринку є одним із найскладніших, які розглядала РНБО.

“Апарат Ради нацбезпеки і оборони спостерігає дуже небезпечні тенденції в цій галузі. Ми бачимо ознаки монополізації на цьому ринку. У нас на сьогодні є вісім прізвищ, які не є ні для кого таємницею: Ахметов, Новінський, брати Суркіси, Григоришин, Коломойський, Боголюбов, Льовочкін, Бойко та громадянин РФ Воєводін володіють розподільною мережею”, – наголосив Данілов.

Він заявив, що поки не йдеться про те, яким чином вони отримали мережі у власність, а лише про те, що “у разі загрози національній безпеці згідно з цим рішенням ми розглядаємо питання введення тимчасових адміністрацій”.

Тобто, йдеться лише про ситуації, у яких виникатиме загроза нацбезпеці.

Секретар РНБО також додав, що президент Володимир Зеленський поставив завдання – у жодному разі не мають підвищуватись тарифи на електроенергію для вразливих верств населення.

Нагадаємо, 30 липня у Краматорську Донецької області відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на ньому розглянули вісім питань.
Зокрема РНБО вперше за роки незалежності схвалила Стратегію зовнішньополітичної діяльності.

Читайте також:
З нагоди 30-річчя Незалежності в Києві відбудеться Міжнародний оборонний інвестиційний форум

Зеленський наказав привести у бойову відповідність кордони України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна