РНБО підтримала Стратегію зовнішньополітичної діяльності України

доповнено

У п’ятницю, 30 липня, Рада національної безпеки і оборони на засіданні в Донецькій області схвалила Стратегію зовнішньополітичної діяльності.

Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання.

“Сьогодні відбулася історична подія – уперше за 30 років незалежності Україна отримала чітку, зрозумілу і змістовну Стратегію зовнішньополітичної діяльності”, – зазначив глава МЗС.

За словами глави МЗС, завдяки ухваленню цієї стратегії, Україна зможе усунути низку проблем, які виникали у різних напрямках зовнішньополітичної діяльності за часи незалежності.

Стратегія чітко визначає мету зовнішньої політики – утвердження України як сильної та авторитетної європейської держави.

“Документ визначає шість пріоритетних напрямів зовнішньої політики – забезпечення суверенітету й територіальної цілісності України; протидія агресивній політиці Російської Федерації; курс на членство в Європейському Союзі та НАТО, просування українського експорту і залучення інвестицій; захист прав та інтересів громадян України закордоном, просування позитивного іміджу нашої держави в світі”, – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, 30 липня у Краматорську Донецької області відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на ньому розглянули вісім питань.

Читайте також:
В Україні започатковуються командно-штабні навчання стратегічного рівня із забезпечення кібербезпеки, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна